Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan Rawon Soto van Bartje Boemboe met knolselderij, paksoi, tofu en bosui

Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan Rawon Soto van Bartje Boemboe met knolselderij paksoi tofu en bosui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram witte basmatirijst
  • 600 gram knolselderij
  • 1 zakje rawon boemboe
  • 200 gram gerookte tofu
  • 250 gram peen
  • 2 stuks shanghai paksoi
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • (zonnebloem)olie om te bakken
  • 1000 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Zet de basmatirijst op in ruim water met zout en kook gaar in ca. 8-10 minuten. Giet af en hou warm.
  3. Schil en snij de knolselderij in dobbelstenen van 2 cm. Verhit een flinke hoeveelheid (zonnebloem)olie in een afdekbare wok of soeppan met dikke bodem en bak stevig aan. Roer de Rawon Boemboe erdoorheen en bak al omscheppend 1 min mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat de soep 15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Zet de timer op 7 min.
  4. Snij de tofu in blokjes.
  5. Schil de peen en snij in halve maantjes van 1,5 cm. Voeg de peen na 7 minuten bij de soep.
  6. Spoel de paksoi af. Snij de stengel in stukjes en het blad in hele fijne reepjes. Voeg de gesneden stengel en tofu blokjes de laatste 2 minuten bij de soep.
  7. Snij de bosui fijn.
  8. Zet voor elk persoon een grote soepkom klaar en verdeel de rijst, fijn gesneden paksoiblad en bosui over de kommen.
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat vocht toe tot je de verhouding groenten/vocht goed vindt. Schep de Rawon soep in de kommen en serveer.