Skip to main content

Vegan speltpasta Bolognese met linzen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Peen
  • 1 handje(s) Verse basilicum
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 pakje(s) Vegan gehakt ProLaTerre
  • 1 blikje(s) Linzen
  • 300 g Spelt pasta
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. de basilicum is heel bijzonder: je hebt takjes kaneel, citroen, Thaise, Griekse en rode basilicum. Te gebruiken als gewone basilicum.
  2. Snij de helft van de peen in hele kleine blokjes of gebruik een rasp. Hak de knoflook fijn. Snij 10 blaadjes (bij 4p) basilicum fijn.
  3. Fruit de peen in een steelpannetje in een beetje olie, voeg dan de knoflook, de tomatenstukjes en fijngesneden basilicum toe. Breng aan de kook en laat ten minste 20 min sudderen (liefst langer).
  4. Zet een pan water op voor de pasta.
  5. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel zand er tussenuit en snij dan in halve ringetjes.
  6. Snipper de sjalot en snij de andere helft van de peen in kleine blokjes.
  7. Fruit de ui en de wortel in een beetje olie in een diepe pan of wok. Voeg als de ui mooi glazig en wat bruin is geworden de prei toe. Laat een paar min. sudderen.
  8. Voeg als de prei en peen een beetje gaar beginnen de worden het gehakt toe. Roer even om en dek af met een deksel zodat de groenten verder gaar kunnen stomen.
  9. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken.
  10. Kook de pasta gaar: op de verpakking staat 5-7 min maar wij vinden zelf 7-9 min beter bij deze pasta.
  11. Breng de tomatensaus na minimaal 20 min pruttelen op smaak met peper en zout en voeg bij het gehakt. Laat nog 5-10 min verder pruttelen.
  12. Roer op het laatst de linzen erdoor en laat nog even mee warmen.
  13. Was ondertussen de rucola en nog wat blaadjes basilicum. Zet op tafel voor de garnering.
  14. Serveer de pasta met de saus en laat iedereen zelf lekker rucola en basilicum erbij roeren.
  15. <br>Let op: je hebt elders deze week ook rucola nodig!