Vegan tortilla de patatas met groene paprika, olijven en ensalada verde met verse doperwtjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan tortilla de patatas met groene paprika olijven en ensalada verde met verse doperwtjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks groene paprika
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 bakje kala namak zout en kurkuma
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 400 gram verse doperwten
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 240 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. NB. Bij 2p: Gebruik voor de tortilla een pan van 20-24 cm, bij 4p: een pan van 26-28 cm.
  2. Schrob de aardappelen en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  3. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan hergebruik je zo.
  4. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
  5. Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Fruit de ui en paprika in nog wat olie tot glazig en zacht. Zet een kleine pan met een laagje water op voor de doperwten.
  6. Meng het kikkererwtenmeel, bakje specerijen en het water. Klop met een garde tot er een gladde substantie ontstaat. Halveer de olijven.
  7. Voeg de aardappeltjes, ui, paprika en olijven bij elkaar in het juiste formaat koekenpan. Schenk het mengsel erover, dek af (!) en laat in 7-10 minuten zachtjes stollen. Draai de tortilla om m.b.v. een groot plat bord bv. Bak nog 7-10 minuten.
  8. Dop de doperwten (vraag hulp!) en kook in 4-6 minuten beetgaar in een laagje kokend water. Giet af en spoel na met koud water om de kleur te behouden.
  9. Verwijder intussen het loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng door de courgette en doperwtjes samen met de babyleaf slamix. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Schenk over de groenten.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.
  11. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit: 1 tl kurkuma en 2 tl kala namak zout bij 4p. Bij 2p de helft.