Skip to main content

Veganistische maissoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 50 g Knolselderij
  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 4 takje(s) Koriander
  • 1 stuk(s) Brood

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 1 stuk(s) Aardappelen kruimig
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 el Bloem
  • 250 ml (soja)melk
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 1 el Appelazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Pel en snipper de ui. Snij een plak van de knolselderij. Schil hem en snij in kleine blokjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in stukjes.
  2. 2. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij de mais van de kolven. Hou 2 eetlepels van de paprikablokjes en 2 eetlepels van de mais apart om later mee te garneren.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui, paprika en selderij zachtjes 10 minuten aan.
  4. 4. Voeg de aardappel toe en roer goed door. Voeg de bloem toe en roer weer goed door. Laat 2 minuten zachtjes meebakken.
  5. 5. Voeg de sojamelk en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Knip de peterselie erboven en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel helemaal gaar is. Voeg dan de maiskorrels toe en kook nog 10 minuten of tot de mais gaar is.
  6. 6. Doe 1/3 van deze soep in de huishoudmachine en maal helemaal glad.
  7. 7. Doe terug bij de rest van de soep en roer door. Voeg het gerookt paprikapoeder en de appelazijn toe en warm nog even door.
  8. 8. Serveer in borden en bestrooi met de rest van de maiskorrels en paprikablokjes, de lente-ui en het korianderblad. Serveer met stukken brood en eventueel een eenvoudige salade.