Vegeree met ei, kikkererwten en een frisse courgettesalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 37 vegeree fp

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 3 stuks ui
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks courgette
  • 3 tl madras kerriepoeder
  • 8 stuks eieren
  • 1 el munt (fijngehakt)
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 1 blikje kikkererwten

In Huis

  • 9 el (milde) olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet 60 gram rijst p.p. met 150 ml water p.p. op (zie tip). Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Snij de uien in parten (ca. 8 per ui). Snij de aubergine en de helft van de courgette in de lengte in vier kwarten en dan in plakjes van 1 cm. Bewaar de ander helft van de courgette voor straks.
  4. Verdeel de ui en groenten in een braadslee of ovenschaal. Giet de olijfolie erover, bestrooi met de kerriepoeder, zout en peper en meng door elkaar. Zet 25-30 minuten in de oven en schep tussendoor een paar keer om. Gaat het niet hard genoeg, draai dan halverwege de oven naar 220.
  5. Breng water aan de kook voor de eieren. Kook 1 à 2 eitjes pp in 8 minuten hard.
  6. Snij de achterhouden courgette in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes. Hak de muntblaadjes. Rasp de citroenschil en pers het sap. Doe alles samen in een serveerkom, voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  7. Pel en halveer de eitjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  8. Schep als de groenten klaar zijn de rijst en kikkererwten erbij. Meng goed, breng op smaak met peper en zout. Leg de gehalveerde eitjes erop en garneer met nog wat grof gescheurde munt. Serveer direct met de courgette salade.
  9. Kook direct alle rijst en hou de helft van de gekookte rijst apart (bewaar tot gebruik in de ijskast) voor de bimi met kookrabi.