Skip to main content

Vegetarische chili van bruine bonen met verse koriander

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 160 g Bruine bonen
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 4 takje(s) Koriander

In Huis

  • 5 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 el Chilipoeder
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 snufje(s) Cayennepeper
  • 4 tl Tijm
  • 400 kilo Tomaten
icon package

Recept stappen

  1. Doe de bonen een avond van tevoren in een grote pan met water. Laat een nacht wellen. Kook de bonen de volgende dag met voldoende water in 1-1,5 uur gaar. Giet af en laat uitlekken een vergiet.
  2. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze zacht worden.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  5. Voeg tomatenpuree toe en bak tot het zoetig begint te ruiken.
  6. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, cayennepeper en tijm toe en bak even mee.
  7. Snij de tomaten en de paprika in stukjes en doe ook in de pan.
  8. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten met deksel zachtjes koken.
  9. Doe de bonen bij de rest in de pan. Laat nog 15 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Check of er voldoende vocht in de pan is.
  10. Haal van het vuur en doe het deksel op de pan. Laat zo ca. 15 minuten staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken, dit is belangrijk.
  11. Haal de blaadjes van de koriander steeltjes en bestrooi de chili ermee.
  12. Serveer met brood of rijst en wat frisse sla bijvoorbeeld.
  13. <br>Let op: bereidingstijd is 120 minuten plus ca. 8 uur wellen.