Skip to main content

Vegetarische gehacktbal met gekarameliseerde spruitjes en boterbonenpuree

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g spuiten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 g wortelpeterselie
  • 4 stuk(s) vegetarische gehacktbal
  • 2 blikje(s) boterbonen

In Huis

  • 3 el basilicumolie
  • 1 klont(en) boter
  • om te bakken olie
  • 1 teen(tjes) knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • kneepje citroensap
  • 2 el balsamicoazijn
  • 0 peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de spruitjes.
  2. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de wortelpeterselie, snij in kleine kleine blokjes en voeg bij de ui.
  3. Verwijder het kontje en eventueel lelijke blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Blancheer ze 3 minuten, giet af en spoel af zodat ze mooi groen blijven. Voeg de afgegoten spruiten bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken.
  4. Bak de vegetarische gehacktbal ondertussen in wat olie rondom bruin.
  5. Snij intussen de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet boven een bak en bewaar het vocht. Verwarm in het steelpannetje van de spruiten wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Voeg de bonen toe en fruit even mee. Voeg 100 ml van het vocht bij (bij 4p) en verwarm. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een lekker gladde puree worden. Breng op smaak met zout, peper en een kneep citroensap.
  6. Voeg op het laatst de balsamico bij de spuiten en laat het nog even een beetje karameliseren.
  7. Garneer de puree op het bord nog met wat druppels basilicumolie. Serveer met de vegagehacktballen en de spruiten.