Skip to main content

Vegetarische groententaart met paddestoelen

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Aardpeer
  • 4 stuk(s) Waspeen
  • 1 bakje(s) Oesterzwammen
  • 150 g Kastanje champignons
  • 4 stuk(s) Sjalot

In Huis

  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 8 stukje(s) Hartige taartdeeg
  • 120 g Geraspte kaas
  • Tijmblaadjes
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 200 ml Slagroom
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 220°C. Beleg de ovenplaat met bakpapier. Schil de aardpeer en waspeen met een dunschiller. Snij alle groenten in gelijke stukken. Verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel met olie, bestrooi met wat zout. Bak 25 minuten voor in de oven.
  2. 2. Beleg de springvorm met het hartig taartdeeg. Snij overhangend deeg bij. Verdeel alle groenten over de taartbodem. Strooi de geraspte kaas erover. Strooi de tijm blaadjes er over. Klop de eieren met wat peper en zout door de slagroom en schenk over de groenten.
  3. 3. Bak in het midden van de oven ca. 45 minuten totdat de vulling stevig en mooi bruin is. Laat wat afkoelen voor het serveren.
  4. Serveer met een eenvoudige salade.