Vegetarische gyros met courgette en mais, tomatenslaatje, tzatziki en orzo

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Vegetarische gyros met courgette en mais, tomatenslaatje, tzatziki en orzo | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks maïskolven
  • 300 gram orzo
  • 2 pakje gyros pulled seitan
  • 250 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 200 gram bleekselderijhart
  • 1 stuks courgette
  • 150 gram yoghurt
  • 1 el munt

In Huis

  • 1 tl witte wijnazijn
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan gezouten water op voor de orzo.
  2. Snipper de rode ui. Doe 1 eetlepel (bij 4p) in een bakje met de wijnazijn en zet even weg. Bewaar de rest voor straks.
  3. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp in een vergiet en bestrooi met een beetje zout.
  4. Verwarm olie in een koekenpan of wok en fruit daarin de rest van de ui. Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels er rustig af (anders springen ze alle kanten op). Voeg bij de ui. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe en bak alles samen 6-8 minuten - schep af en toe om.
  5. Kook de orzo gaar in 8 minuten. Giet af en voeg een scheut olijfolie extra vierge toe.
  6. Bak de gyros pulled seitan in wat olie warm en een beetje knapperig in 5-6 minuten
  7. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichter groene stengels) en snij in boogjes (ca. 200 gram bij 4p deden wij). Voeg bij de tomaat en zet even weg.
  8. Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt en knoflook (geperst). Snipper de muntblaadjes, voeg toe. Breng op smaak met peper, zout en garneer met wat olijfolie extra vierge.
  9. Voeg de ui in azijn bij te tomatensla en bestrooi met de oregano.
  10. Serveer de gyros en groenten met de orzo, tomatensalade en tzatziki.