Skip to main content

Vegetarische hamburger met desembolletje, bietenborani en sla

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Forono biet
  • 300 ml Volle yoghurt
  • 2 el Munt (fijngehakt)
  • 1 krop(pen) Groene batavia sla
  • 4 stuk(s) Desembolletje
  • 4 stuk(s) Vegetarische burger

In Huis

  • besprenkelen Citroensap (uit flesje)
  • besprenkelen Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • 1 tl Gemalen komijn
  • naar smaak Vinaigrette
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de rode bieten en snij in kleine blokjes van 1 cm. Meng met wat olie, peper, zout en een scheutje citroensap uit een flesje. Leg op bakpapier en schuif gedurende ca. 30 minuten in de oven (beetje afhankelijk van je oven).
  2. 2. Doe de yoghurt in een schaal met het citroensap, een uitgeknepen teentje knoflook (verwijder het loofje uit de knoflook mocht die er zitten!), de gemalen komijn, de gehakte munt en peper en zout. Zet even weg.
  3. 3. Maak ook een simpele dressing van olijfolie, wijn azijn, mosterd, peper en zout voor de sla. Was de sla en maak een deel ervan aan met de dressing. Hou wat bladeren apart voor op de broodjes met hamburger.
  4. 4. Doe de broodjes ca. 6-8 minuten in de oven bij de bietjes. Laat de bietjes als ze gaar zijn wat afkoelen en meng door de yoghurt dressing maar bewaar wat dressing voor op tafel, dat is lekker voor op het broodje.
  5. 5. Bak intussen de vegetarische hamburgers gedurende een paar minuten aan elke kant in een pan met wat olie.
  6. 6. Serveer de hamburgers met de desembolletjes, de bietenborani en de sla.