Skip to main content

Vegetarische kipstuckjes in champignon- dragon- mosterdsaus met pasta en spruitjes

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Spruiten
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 300 g Spelt pasta
  • 2 doosje(s) Vegetarische kipstuckjes
  • 200 ml Soja cuisine

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Dragon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een grote pan met water op voor de pasta en de spruitjes.
  2. 2. Maak de spruiten schoon en snij ze doormidden. Maak de champignons schoon, halveer de kleine en snij de grote in kwarten. Hak de knoflook fijn.
  3. 3. Kook de pasta in 7 minuten gaar. Doe na 2 minuten van de kooktijd de spruitjes erbij voor 5 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  4. 4. Snij ondertussen de vegetarische kipstuckjes in kleinere reepjes. Verwarm de olie in een wok en bak op hoog vuur de kipstuckjes kort rondom lekker bruin. Leg op een bord en zet even weg.
  5. 5. Doe indien nodig nog een klein beetje olie in de pan en bak op hoog vuur de champignons enkele minuten aan totdat ze bruin worden. Bestrooi met zout en peper, roerbak nog even door en zorg dat eventueel vocht grotendeels verdampt. Voeg dan de knoflook toe, schep een paar keer om en roer de mosterd, dragon en sojacuisine erdoor. Roer de kipstuckjes erbij, samen met de spruiten en de pasta. Laat 2 minuutjes pruttelen.
  6. 6. Maak goed op smaak met peper en zout.