Skip to main content

Vegetarische knolselderij lasagne met kappertjes, mozzarella en Parmezaan

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 2 stuk(s) Prei
  • 300 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Uien
  • 4 takje(s) Tijm
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 1 blikje(s) Linzen
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • Olie om te bakken
  • Om in te vetten Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een grote pan met water, wat zout en een deksel op het vuur voor de knolselderij en verwarm de oven voor op 220 gaden.
  2. 2. Schil de knolselderij. Halveer en snij daarna in zo dun mogelijke plakken. Hoe dunner de plakken, hoe beter! Doe de plakken in de pan met kokend water en kook beetgaar in circa 10 minuten (check met vork). Giet de knolselderij af en laat goed uitlekken. Bewaar een glaasje kookvocht.
  3. 3. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in ringen. Snij de winterpeen in hele kleine blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.
  4. 4. Verhit in een koekenpan wat olie en fruit de ui en winterpeen hierin tot de ui glazig is. Maak in het midden van de pan wat ruimte vrij en bak daar de tomatenpuree flink aan gedurende ca. 2 minuten tot de geur van gebakken tomaat vrij komt. Voeg knoflook, prei en de tijm toe. Roerbak ca. 2 min op hoog vuur en voeg dan een flinke lepel kookvocht uit de knolselderijpan toe samen met het halve verkruimelde blokje bouillon (bij 4p). Dek af en laat sudderen voor ca. 10 minuten.
  5. 5. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en voeg de laatste 2 minuten toe.
  6. 6. Snij intussen de mozzarella in dunne plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  7. 7. Vet een grote ovenschaal in met wat olie. Bedek de onderste laag dakpansgewijs met de plakken knolselderij. Afhankelijk van je schaal zal je waarschijnlijk 3 lagen kunnen maken. Schep dus ongeveer 1/3 van het groentemengsel op de knolselderij en leg daar 1/3 van de mozzarella op. Doe dit nog twee keer, eindigend met de groenten en de mozzarella.
  8. 8. Strooi de Parmezaanse kaas er overheen. Schuif in de oven gedurende 10 tot 15 minuten totdat er een mooi bruin korstje op de Parmezaanse kaas zit.