Skip to main content

Vegetarische pasta carbonara met gemengde paddenstoelen, venkel, salie, citroenrasp en overjarige kaas

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks sjalot
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 10 blaadjes salie
  • 1 stuks citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 400 gram tagliatelle
  • 100 gram overjarige kaas
  • 2 stuks eidooiers
  • 2 stuks little gem

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het kontje en de loof van de venkel en snij in stukjes. Snipper de sjalot.
  2. Fruit sjalot en venkel samen zachtjes in olie in een grote wok of hapjespan. Voeg zout toe.
  3. Zet een flinke(!) pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Hak de paddenstoelen in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe als de ui glazig is. Bak op hoog vuur zodat de paddenstoelen een beetje bruinen. Voeg nog wat zout toe.
  5. Snij de salie fijn. Rasp de citroen (rasp van 1 citroen bij 4p) en pers het sap (1 el bij 4p). Voeg toe. Bak tot de paddenstoelen en venkel zacht zijn.
  6. Kook de tagliatelle in 8 minuten gaar (let op, je hebt straks kookvocht nodig dus schep er voor het afgieten wat uit!).
  7. Rasp de kaas. Meng de eidooiers met ongeveer ¾ van de kaas en flink wat zwarte peper.
  8. Snij de little gem in fijne reepjes.
  9. Doe als de pasta gaar is een flinke schep van het kookvocht bij de paddenstoelen. Roer de little gem sliertjes erdoorheen en breng de saus aan de kook. Haal van het vuur als de little gem is geslonken en roer het eimengsel erdoor. Blijf stevig roeren tot het geheel is gesmolten. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Serveer direct, met de rest van de kaas.
  10. wij doen de sla heel onorthodox door de carbonara (men doet dat ook weleens met andijvie). Heb je meer zin in een fris slaatje erbij, doe dan dat 😊.