Skip to main content

Vegetarische Rawon Soto van Bartje Boemboe met knolselderij, paksoi, een eitje en lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram witte basmatirijst
  • 400 gram knolselderij
  • 1 zakje Rawon boemboe
  • 6 stuks eieren
  • 400 gram Nicola aardappelen
  • 200 gram peen
  • 2 stuks paksoi
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • (zonnebloem)olie om te bakken
  • 1200 ml kokend water voor de soep
  • 1 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan.
  2. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook met behulp van een vlamverdeler in 10 minuten droog en gaar. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  3. Schil en snij de knolselderij in dobbelstenen van 3 cm. Verhit een flinke hoeveelheid (zonnebloem)olie in een wok of soeppan met dikke bodem en bak stevig aan. Roer de Rawon Boemboe erdoorheen en bak al omscheppend 1 min mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat de soep 20 min zachtjes pruttelen. Zet de timer op 10 min.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Schil de aardappelen snij in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappelen de laatste 10 min bij de soep. Schil de peen en snij in halve maantjes van 1 cm. Voeg de laatste 5 min bij de soep.
  6. Spoel de paksoi af en snij de helft in grove repen en de andere helft in hele fijne reepjes. Voeg de grove repen paksoi bij de soep.
  7. Snij de lente-uitjes fijn. Pel de eieren en snij doormidden.
  8. Zet voor elk persoon een kommetje klaar en verdeel de rijst, heel fijn gesneden paksoi, eitjes en lente-ui over de kommetjes.
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat vocht toe tot je de verhouding groenten/vocht goed vindt. Schep de Rawon soep in de kommetjes en serveer.