Skip to main content

Vegetarische rijstvelloempia’s met paddenstoelen en pindasesamdip

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 stuks winterpeen
  • 1 stuks paksoi
  • 3 stuks lente-ui

In Huis

  • 2 el gembersiroop
  • 6 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 125 gram rijstnoedels
  • 1 stuks rode peper
  • 50 gram pinda's
  • 2 el sesamolie
  • 8 stuks rijstvellen
icon package

Recept stappen

  1. Snij of scheur de paddenstoelen in kleine stukjes. Schil de wortel en snij deze in vorm van luciferstokjes. Snij ook de paksoi in dunne reepjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en hou de helft apart. Meng de groente in een kom.
  2. Verwarm de helft van de gembersiroop, sojasaus en mirin in een steelpan. Voeg hier 150 ml water (4p) aan toe. Breng aan de kook en giet bij de groentes. Zet dit een half uur weg om te marineren.
  3. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en meng door de groentes. Zorg dat de slierten goed verdeeld worden. Laat vervolgens de groente en de noedels goed uitlekken.
  4. Dip: maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes. Snij de helft van de lente-ui in kleine ringetjes. Hak de pinda’s. Meng dit door elkaar met de andere helft van de gembersiroop, sojasaus, mirin en alle sesamolie. Zet weg tot gebruik.
  5. Leg de rijstvellen tussen een vochtige (schone) theedoek en laat 1 minuut liggen. Vul de rolletjes met het groentemengsel en vouw dicht. Serveer met de pinda-sesamdip.
  6. De loempia’s kunnen ook gefrituurd worden of gevuld worden met (geblancheerde) groentes die je nog over hebt.