Skip to main content

Vegetarische stroganoff met aardappelwedges en gesmoorde prei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 3 bakje(s) Champignons
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 300 g Wortel
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 200 g Bleekselderij
  • 40 g Tomatenpuree
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 1 bakje(s) Volle yoghurt
  • 2 stuk(s) Prei

In Huis

  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 klont(en) Boter
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 tl Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de oven aan op 220 graden. Was de aardappels, snij in wedges, doe in een ovenschaal met olie, peper en zout en schuif ca. 25-30 minuten in de oven.
  2. 2. Snij de champignons in helften en eventueel de grote in kwarten. Pel de knoflook en plet het teentje tot pulp. Pel de sjalot en snij in halve ringen. Schil de peen, snij in gelijke stukken van 4 a 5 centimeter lang en snij vervolgens in balkjes (grove julienne).
  3. 3. Smelt een klontje boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de champignons totdat ze een goudbruin korstje krijgen. Bestrooi met zout en peper. Voeg de sjalot toe en stoof totdat deze glazig ziet. Roer de knoflookpulp erdoor.
  4. 4. Voeg een paar minuten later de wortel toe. Roer af en toe. Snij de paprika's in grove stukken en dan in lange repen van een dikke centimeter breed en voeg toe. Snij de bleekselderij in grove julienne reepjes, zoals de wortel. Voeg toe en schep even om.
  5. 5. Zet het vuur wat harder en bak de tomatenpuree mee. Voeg tijm en laurier toe en een klein scheutje water. Roer de aanbaksels los.
  6. 6. Doe de tomatenstukjes erbij, samen met de paprikapoeder en warm goed door. Hou warm op laag vuur, laat niet helemaal gaar worden, de groenten moeten nog een bite hebben. Roer vlak voor serveren, als het vuur uit is, de helft van de yoghurt erdoor of meer naar smaak.
  7. 7. Was intussen de prei en snij in grove ringen. Bak aan in een klont boter. Voeg een gehakt teentje knoflook toe en laat heel zachtjes 10 min stoven. Maak op smaak met peper en zout.
  8. 8. Serveer de prei samen met de wedges en de stroganoff (vergeet de yoghurt er niet door te roeren).
  9. NB. heb je niet zoveel tijd? Laat de prei achterwege en maak er een andere dag lekker soep van!