Skip to main content

Vegetarische tortilla

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • 4 stuk(s) Paprikatomaat
  • 16 stuk(s) Maistortilla
  • naar smaak Rode peper

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 2 el Chilikruiden
  • 1 dl Groentebouillon
  • 1 stuk(s) mais (blik)
  • 1 stuk(s) Rode kidneybonen
  • 1 stuk(s) Avocado
  • 1 bosje(s) Koriander
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Sla
  • 125 ml Zure room
icon package

Recept stappen

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan of wok en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Snij de puntpaprika in reepjes en voeg deze samen met de chilikruiden toe. Roerbak 3 minuten mee.Blus af met de bouillon.
  3. Snij de paprikatomaten in blokjes en voeg de mais, bonen en tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Bereid de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Meng de avocado met wat rode peper naar smaak en de gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep het chilibonenmengsel in de taco's en bestrooi met de slareepjes en de avocado.
  7. Serveer met wat zure room.