Skip to main content

Veggielovers burger met krieltjes, asperges en bieslook

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Stock De Krat 20180830 Weekend Krat 0102

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram krieltjes
  • 2 stuks eieren
  • 1 stuks ui
  • 1 bosje bieslook
  • 1000 gram asperges
  • 4 stuks Veggielovers burger

In Huis

  • flinke klont boter
  • snufje nootmuskaatpoeder
  • om te bakken olijfolie
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met warm water op en kook de krieltjes gaar in ca. 15 minuten. Haal de krieltjes uit de pan en bewaar.
  2. Kook de eieren in kokend water in ca. 6 minuten hard en spoel af onder de koude kraan. Pel de eieren en hak grof. Meng het gehakte ei met flink wat boter en een scheutje water. Breng op smaak het nootmuskaatpoeder.
  3. Pel en snij de ui in ringen. Hak de bieslook fijn.
  4. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  5. Verwijder de houterige uiteindes van de asperges en kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en bewaar in de pan.
  6. Bak de burgers in wat olie om en om bruin en warm in een koekenpan. Dit duurt enkele minuten. Haal de burgers uit de pan en hou warm.
  7. Bak de krieltjes in de koekenpan van de burgers ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de ui toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de burgers, een klontje boter en de bieslook toe.
  8. Verdeel de asperges en de krieltjes met bieslook over borden. Lepel de warme ei-botersaus eroverheen. Bestrooi met een beetje bieslook.