Veggielovers burger van erwten-eiwit met gebakken ei op een broodje met een funky spitskoolsalade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Veggielovers burger recept | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram spitskool
  • 2 el crème fraîche
  • 1 stuks venkel
  • 4 el koriander, gehakt
  • 1 stuks rode peper
  • 4 stuks Veggielovers burger
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks broodjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • handje/ naar smaak spinazie

In Huis

  • 4 el (milde) olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de crème fraîche en zout toe. Kneed de spitskool een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
  2. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij doormidden. Snij in dunne plakjes. Maak in een kom de vinaigrette van de olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout en marineer de venkel hierin.
  3. Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg bij de spitskool.
  4. Bak de burgers in wat olie om en om bruin en warm in een koekenpan. Dit duurt enkele minuten.
  5. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei per persoon. Verwarm intussen een grillpan. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden warm en een beetje bruin.
  6. Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
  7. Meng de spitskool met de venkel en check op zout en peper. Je kan hier ook nog wat spinazie door roeren.
  8. Beleg elk broodje met een paar blaadjes spinazie, wat plakjes cherrytomaat, een burger en een spiegelei. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.