Venkel, groene kool en witte bonen ovenschotel met crumble van kaas en noten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Venkel, groene kool en witte bonen ovenschotel met crumble | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 500 gram oranje bataat
  • 2 stuks venkel
  • 200 gram groene kool
  • 150 gram komijnekaas
  • 150 gram gemengde noten
  • 2 potje witte bonen (incl. vocht)
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 kropjes little gem

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram boter (koud)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1.5 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bestrooi met zout en het kerriepoeder en laat zachtjes verder bakken.
  2. Schil de bataat en snij blokjes van 1-2 cm, bak mee.
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in wat grotere parten. Bak mee met de bataat.
  4. Verwarm de oven op 220 graden.
  5. Snij de groene kool in dunne reepjes en bak mee. Voeg als de kool wat is geslonken 100 ml water (bij 4p) toe en kruimel het halve (bij 4p) bouillonblokje erbij. Dek af en laat 8-10 minuten afgedekt sudderen tot beetgaar.
  6. Rasp de kaas. Hak de gemengde noten grof in de hakmolen of vijzel. Doe in een mengkom, voeg het paprikapoeder toe en kneed de boter en kaas erdoorheen tot je een crumble hebt.
  7. Check of de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de bonen (incl. vocht) toe.
  8. Doe de groenten in een ingevette ovenschotel, verdeel de crumble erover en zet 12-14 minuten in de oven.
  9. Meng in een slakom de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Snij de little gem in ringetjes. Meng beide door de dressing.
  10. Serveer de ovenschotel met de salade.
  11. Je hebt extra kaas gekregen, dus je kunt meer gebruiken als je dat lekker vindt! šŸ˜Š