Venkel, groene kool en witte bonen ovenschotel met crumble van vegan komijnekaas en noten

  • Totale tijd 50 minuten
Ovenschotel met vegan komijnekaas van MAX&BIEN

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 500 gram oranje bataat
  • 2 stuks venkel
  • 400 gram groene kool
  • 150 gram gemengde noten
  • 150 gram vegan komijnekaas van MAX&BIEN
  • 2 potje witte bonen (incl. vocht)
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 kropjes litlle gem

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram plantaardige boter (koud)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1.5 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit aan. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Bestrooi met zout en het kerriepoeder en laat zachtjes verder bakken.
  2. Schil de bataat en snij blokjes van 1-2 cm, bak mee.
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in wat grotere parten. Bak mee met de bataat.
  4. Verwarm de oven op 220 graden.
  5. Snij de groene kool in dunne reepjes en bak mee. Voeg als de kool wat is geslonken 150 ml water (bij 4p) toe en kruimel het halve (bij 4p) bouillonblokje erbij. Dek af en laat 8-10 minuten afgedekt sudderen tot beetgaar.
  6. Verwijder het rode omhulsel van de vegan komijnekaas en rasp de aangegeven hoeveelheid. Hak de gemengde noten grof in de hakmolen of vijzel. Doe in een mengkom, voeg het paprikapoeder toe en kneed de vegan boter en kaas erdoorheen tot je een crumble hebt.
  7. Check of de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de bonen (incl. vocht) toe.
  8. Doe de groenten in een ingevette ovenschotel, verdeel de crumble erover en zet 12-14 minuten in de oven.
  9. Meng in een slakom de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Snij de little gem in ringetjes. Meng beide door de dressing.
  10. Serveer de ovenschotel met de salade.