Venkel-prei soep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 1 stuks prei
- 2 stuks venkel
- 1 bakje slagroom
- 0.5 stuks houthakker maanzaad brood
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 500 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in 10-13 minuten.
- Hak de ui fijn. Snij de prei in halve ringen. Verwijder de loof en onderkant van venkel en snij in dunne reepjes.
- Verwarm boter in een soeppan en fruit de ui. Voeg de prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg de venkel toe en bak 6 minuten mee.
- Voeg het water toe en kruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom toe en pureer tot een soep. Serveer met het houthakker maanzaad brood.