Venkel, spitskool en witte bonen ovenschotel met crumble van komijnekaas en noten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 11 wintergroenten crumble noten kaas 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 300 gram bataat
  • 2 stuks venkel
  • 200 gram spitskool
  • 150 gram gemengde noten
  • 150 gram komijnekaas
  • 200 ml bonenvocht
  • 2 blikjes witte bonen
  • 50 gram gemengde sla
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 50 gram boter (koud)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Bestrooi met zout en het kerriepoeder en laat zachtjes verder bakken.
  2. Schil de bataat en snij blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui en bak mee.
  3. Verwijder het loof en het kontje van de venkel en snij in wat grotere parten. Bak mee met de bataat.
  4. Snij de spitskool in slierten en bak mee. Voeg als de kool wat is geslonken 100 ml water (bij 4p) toe en kruimel het halve (bij 4p) bouillonblokje erbij. Dek af en laat 10 minuten afgedekt sudderen tot beetgaar.
  5. Verwarm de oven op 200 graden. Rasp de kaas.
  6. Hak de gemengde noten in de hakmolen. Doe in een mengkom, voeg de paprikapoeder toe en kneed de boter en de kaas erdoorheen tot je een crumble heb.
  7. Voeg als de groenten beetgaar zijn het bonenvocht toe (200ml bij 4p). Giet de bonen verder af en meng door de groenten.
  8. Doe de groenten in een ingevette ovenschotel, verdeel de crumble erover en zet 15 minuten in de oven.
  9. Meng in een slakom de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Meng beide door de dressing.
  10. Serveer de ovenschotel met crumble van komijnekaas en noten met de salade.
  11. Je hebt wat extra kaas gekregen. Lekker voor op brood 😊