Skip to main content

Venkel tarte tatin

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Venkel

In Huis

  • Olie om te bakken
  • naar smaak Noilly Prat
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • Om in te vetten Olijfolie
  • 2 el Suiker
  • 1 pak(ken) Bladerdeeg
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de rode ui. Snij de venkel in kwarten en dan in plakjes van 2 cm. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de rode ui en de venkel aan tot alles een beetje bruin begint te kleuren. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje Noilly Prat.
  2. 2. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap erbij. Doe het deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven.
  3. 3. Vet een kleine, lage taartvorm ruim in met olijfolie. Strooi er 2 el suiker in en leg de venkel erop. Zorg dat de stukken goed tegen elkaar aan liggen. Laat het overgebleven vocht inkoken tot het stroperig is. Giet over de venkel.
  4. 4. Verwarm de oven voor tot 200 C. Snij uit het bladerdeeg een cirkel die iets groter is de bakvorm. Leg over de rode ui en venkel en stop het deeg aan de randen in.
  5. 5. Zet de taart een kwartier in de voorverwarmde oven. Draai dan de temperatuur naar 180 C en bak nog ca. 25 min.
  6. 6. Haal de taart uit de oven en keer om m.b.v. een bord.
  7. <br>Tip: serveer met een soep en een salade ernaast om er een volledige maaltijd van te maken