Skip to main content

Venkelpreisoep met vegetarische pie en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) venkel
  • 2 stengel(s) bleekselderij
  • 3 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 g aardappelen kruimig
  • 1 tl tijm (geriste)
  • 4 stuk(s) vegetarische pie
  • 1 krop(pen) sla
  • 2 el fijngehakte peterselie

In Huis

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 teentje(s) knoflook
  • olie om te bakken
  • 1500 ml water
  • 3 stuk(s) bouillonblokje
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij de helft van de venkel in dunne reepjes en de rest in grovere stukken.
  3. Doe de dunne reepjes in een slakom, samen met de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout. Roer goed door en zet koel weg.
  4. Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de prei in ringen en was het zand er goed tussenuit.
  5. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  6. Schil de aardappels en snij in blokjes.
  7. Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de sjalot even aan.
  8. Doe de prei, knoflook, rest van de venkel en bleekselderij erbij en fruit nog 5 minuten.
  9. Voeg de aardappel, het water en de bouillonblokjes, zout en peper en de geriste tijm toe en breng aan de kook.
  10. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15-20 sudderen, of totdat de aardappels volledig gaar zijn.
  11. Doe de vegetarische pie(s) zonder het folie bakje in de oven voor ca. 18 min.
  12. Was de sla en snij in repen. Meng met de venkel in een slakom.
  13. Pureer de soep met de staafmixer en garneer met wat gehakte peterselie. Serveer met de vegetarische pie(s) en de sla.
  14. <br>Let op: elders deze week heb je ook nog bleekselderij, tijm, peterselie en sla nodig.