Venkelrisotto met gebakken skreifilet

Vis

  • Totale tijd minuten
Venkelrisotto met gebakken skreifilet | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 el kervel
  • 50 gram Hollandse 'parmezaan'
  • 4 filet skrei

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes visbouillon (of groente)
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot, fruit zachtjes tot glazig. Verwijder intussen het kontje en loof van de venkel en snij in kleine stukjes. Hak de knoflook. Voeg beide toe en bak een paar minuten.
  3. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Voeg steeds, als het vocht bijna is droog gekookt, een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal 20-25 minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten.
  4. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden. Snij de kervel grof, incl. steeltjes. Rasp de kaas.
  5. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn en mag een bite hebben. Draai het vuur uit. Roer de kaas, kervel en roodlof erdoor. Leg er een klontje boter op, dek af en laat even staan.
  6. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Bak in wat boter of olie 6 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuutjes.
  7. Serveer de risotto met de vis.