Skip to main content

Venkelsalade met gebakken aardappelen en pastismayonaise

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 venkel
  • 1 courgette

In Huis

  • 800 g aardappelen
  • 10 el mayonaise
  • 2 el pastis (bv. ricard of pernod)
  • 120 g zure room
  • 2 el limoensap
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak dragon
  • 1 stuk(s) avocado
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen.
  2. Kook de aardappelen net aan gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
  3. Meng de mayonaise met de pastis. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  4. Snij de venkel en courgette ragfijn m.b.v. een mandoline.
  5. Maak een dressing door de zure room, limoensap, olijfolie en eventueel de fijngehakte dragon te mengen. Schep de dressing door de venkel en de courgette.
  6. Snij de avocado in dunne plakken en besprenkel met wat limoensap. Verdeel over de salade en bestrooi met peper en zout.
  7. Snij de aardappelen in plakjes en bak in wat olie goudbruin. Serveer de aardappeltjes met de pastismayonaise en de venkelsalade.
  8. <br>Tip: ook lekker om er een hotdog van te maken met het landbrood, de salade en vier (vegetarische) worsten. Ga als volgt te werk: bak of gril de worsten volgens gebruiksaanwijzing. Beleg de stokbroodjes met wat van de venkelsalade. Leg de worst erop en maak af met de pastismayonaise