Skip to main content

Venkelsalade met sinaasappel, boekweit en ricotta

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Venkel
  • 50 g Rucola
  • 250 g Ricotta
  • 1 takje(s) Tijm
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 200 g Boekweit
  • 6 el Plantaardige olie
  • 2 el Dragonazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 3 stuk(s) Sinaasappel
  • 20 g Hazelnoten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de boekweit volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen en doe driekwart op een grote schaal.
  2. 2. Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Giet de helft van de dressing over de boekweit en meng.
  3. 3. Pel de sinaasappel en snij in plakken. Leg de schijfjes sinaasappel op de boekweit. Schaaf de venkel flinterdun m.b.v. de mandoline. Meng de venkel met de rucola en leg op de sinaasappel. Strooi de rest van de boekweit erover.
  4. 4. Breng de ricotta op smaak met peper en zout en meng met de tijmblaadjes. Leg op de salade en bestrooi met de blaadjes basilicum en de hazelnoten. Besprenkel met de rest van de dressing. Serveer direct.