Skip to main content

Venkelschotel met kip en dragon

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 takje(s) Dragon
  • 2 knol Venkel
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • om te serveren Aardappelen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Hak de dragonblaadjes grof.
  2. Rasp de schil en pers het sap van de sinaasappel.
  3. Pers het sap van de citroen.
  4. Doe alles in een schaal en meng met de mosterd.
  5. Bestrooi de kip met peper en zout, leg in de marinade en schep om.
  6. Snij de venkel in dunne plakken en schep erdoor.
  7. Laat minimaal 1 uur marineren.
  8. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  9. Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak ca. 30 minuten in de oven totdat alles mooi gaar en de kip bruin is.
  10. Kook intussen de aardappelen gaar.
  11. Serveer met wat gekookte aardappels en bijvoorbeeld een eenvoudige tomatensalade.