Skip to main content

Venkelsoep met puntpaprika en kummel

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Venkel
  • 2 stuk(s) Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • eventueel toevoegen Speltbrood

In Huis

  • 200 ml Melk
  • 400 ml Groentebouillon
  • 100 ml Room
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Kummelzaad
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het kontje en de harde buitenbladeren van de venkel. Snijd de venkel in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd ook in kleine blokjes. Doe venkel- en de aardappelblokjes in de bouillon. Voeg de melk toe en laat het 20 minuten zachtjes koken totdat venkel en aardappel goed gaar zijn.
  2. Haal de groenten uit de bouillon en draai deze door een fijne roerzeef. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Zorg in dat geval wel dat de groenten echt goed fijn zijn.
  3. Doe vervolgens zoveel bouillon bij de groenten tot je een mooie dikke soep hebt. Verwarm de soep nog even en voeg room toe. Roeren is nu belangrijk anders brand hij aan! Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de puntpaprika terwijl de groenten garen. Snijd de paprika in de lengte door de helft. Verwijder zaad en zaadlijsten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en stoof hierin de paprika en kummel. Maal tot een puree met de staafmixer. Voeg de azijn toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in kommen en schep er een beetje paprikapuree op en bestrooi met enkele kummelzaadjes
  6. Serveer met een stukje geroosterd speltbrood.