Skip to main content

Venkelsoep met puntpaprika en karwij

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram venkel
  • 2 aardappelen
  • 1 puntpaprika
  • 2 ciabatta's

In Huis

  • 200 ml melk
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl karwijzaad
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het kontje en de harde buitenbladeren van de venkel. Snij de venkel in kleine stukjes. Schil de aardappel en snij ook in kleine blokjes. Doe de venkel- en aardappelblokjes in de bouillon. Voeg de melk toe en laat 20 minuten zachtjes koken totdat venkel en aardappel goed gaar zijn.
  2. Haal de groenten uit de bouillon en draai deze door een fijne roerzeef. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Zorg in dat geval wel dat de groenten echt goed fijn zijn.
  3. Doe vervolgens zoveel bouillon bij de groenten tot je een mooie dikke soep hebt. Verwarm de soep nog even en voeg room toe. Roeren is nu belangrijk anders brand hij aan! Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de puntpaprika terwijl de groenten garen. Snij de paprika in de lengte door de helft. Verwijder zaad en zaadlijsten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en stoof hierin de paprika en karwij. Maal tot een puree met de staafmixer. Voeg de azijn toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in kommen, schep er een beetje paprikapuree op en bestrooi met een paar karwijzaadjes.
  6. Serveer met een stukje geroosterde ciabatta.