Skip to main content

Venkelworst met pasta in tomatensaus en geroerbakte spinazie

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Venkelworst
  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui
  • 600 g Spinazie

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 4 teentje(s) Knoflook in plakjes
  • 1 snufje(s) Cayennepeper
  • 2 tl Oregano
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 2 tl Suiker
  • 500 g Pasta
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 el Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de worsten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan en leg apart.
  2. Bak in het overgebleven vet de ui en 3 teentjes knoflook aan. Voeg de cayennepeper en oregano toe en bak even mee. Voeg de gepelde tomaten en suiker toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen.
  3. Leg de worstjes in de saus en laat zachtjes ca. 15 minuten koken totdat de worsten helemaal gaar zijn en er een mooie tomatensaus is ontstaan.
  4. Bereid in de tussentijd de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Laat de spinazie slinken in aanhangend vocht. Laat goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak 1 teentje knoflook zachtjes 20 seconden aan. Voeg de spinazie toe en roerbak 1 minuut.
  6. Meng de pasta met de saus en bestrooi met wat peterselie.
  7. Serveer de worstjes en de spinazie ernaast.