Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Venkelworst met salade van peen, koolrabi, witlof en aardappeltjes uit de oven

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 4 stuks venkel zwarte peperworst
  • 100 ml yoghurt
  • 500 gram peen
  • 300 gram koolrabi
  • 1 stuks appel Hollandse gala
  • 2 stuks witlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 2 tl mosterd
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Bak de venkelworstjes in een beetje olie rondom bruin en laat rustig garen in ca. 15 -20 minuten.
  4. Maak in een grote slakom een dressing van de yoghurt, olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.
  5. Schil de peen en koolrabi. Snij de groenten en de appel in dunne staafjes (julienne). Snij de witlof in dunne reepjes. Meng door de dressing.
  6. Serveer de worstjes met de salade, gebakken aardappels en mayonaise naar smaak.