Skip to main content

Verse conchiglie met cherrytomaatjes, courgette, snijbiet, geroosterde kikkererwten en hazelnootjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 60 gram hazelnoten
  • 1 komkommer
  • 1 blik kikkerewrten
  • 1 rode peper
  • 2 lente-uien
  • 200 gram snijbiet
  • 1 courgette
  • 400 gram conchiglie
  • 4 el peterselie
  • 400 gram gemengde cherrytomaatjes
  • citroensap naar smaak

In Huis

  • olijfolie
  • 3 el olie (voor de dressing)
  • 1 el azijn
  • tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster de hazelnoten een paar minuten op zacht vuur. Breng op smaak met olijfolie en zout. Hak met een vijzel of mes grof als ze iets zijn afgekoeld. Zet weg.
  3. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in maantjes. Maak aan met de olie voor de dressing, azijn, mosterd, peper & zout. Zet weg.
  4. Giet en spoel de kikkererwten af. Meng in een mengkom met de paprikapoeder, een scheutje (milde) olijfolie en peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten, schep af en toe om. Zet nog 5 minuten de grill aan.
  5. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  6. Snij de steel van de snijbiet in stukjes. Snij de courgette in blokjes van ca 1 cm.
  7. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette en snijbiet-steeltjes 5 minuten. Snij het snijbiet-blad in dunne repen. Voeg toe, samen met de knoflook, peper en een deel van de lente-uitjes. Schud een paar keer om.
  9. Kook de conchiglie gaar in circa 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng de gehakte peterselie en wat olijfolie (extra vierge) erdoor.
  10. Meng de pasta door de groenten. Snij de tomaatjes doormidden en roer er voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.