Skip to main content

Verse conchiglie met makreel, amsoi, rode peper en tomaat

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode peper
  • 600 gram tomaten
  • 300 gram amsoi
  • 4 el peterselie
  • 4 gerookte makreelfilets
  • 400 gram verse pastaschelpen

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Breng een flinke pan water aan de kook voor de conchiglie.
  2. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Snij de rode peper in de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes.
  3. Snij de rode tomaten in stukjes. Spoel de amsoi af en snij in repen.
  4. Hak de peterselie grof.
  5. Verhit zachtjes olie in een diepe koekenpan of pan met diepe bodem, samen met de knoflook en de rode peper – zorg dat de knoflook niet aanbrandt, dan wordt deze bitter. Voeg de tomaten toe en bak even kort mee (zodat de velletjes niet los gaan). Voeg de amsoi toe en laat slinken.
  6. Haal met behulp van een vork de makreel van de huid en verdeel in kleinere stukjes. Roer bij de tomaat en snijbiet.
  7. Kook de pasta gaar in 2 minuten. NB. Wij vinden 100 gram pp genoeg, maar je heb 125 gram pp gekregen.
  8. Giet de pasta af en besprenkel ruim met olijfolie extra vierge en de gehakte peterselie. Serveer met de makreel, tomaat en snijbiet
  9. heb je nog bleekselderij over van een andere krat? Snij twee stengels in dunne reepjes en bak mee met de knoflook en rode peper.