Skip to main content

Verse conchiglie met makreel, snijbiet, rode peper en tomaat

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode peper
  • 6 tomaten
  • 300 gram snijbiet
  • 4 el peterselie
  • 4 gerookte makreelfilets
  • 400 gram conchiglie

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Breng een flinke pan water aan de kook voor de conchiglie.
  2. Hak de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij in kleine stukjes.
  3. Snij de tomaten in stukjes. Snij de steel van de snijbiet in stukjes en het blad in repen.
  4. Hak de peterselie grof.
  5. Verhit zachtjes olie in een diepe koekenpan of wok, samen met de knoflook en de rode peper – zorg dat de knoflook niet aanbrandt, dan wordt deze bitter. Voeg de snijbiet (alleen de steel) en tomaten toe en bak even kort mee (zodat de tomaten velletjes niet los gaan). Voeg het snijbietblad toe en laat slinken.
  6. Haal met behulp van een vork de makreel van de huid en verdeel in kleinere stukjes. Roer bij de tomaat en amsoi. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook de conchiglie gaar in 2 minuten.
  8. Giet de pasta af en besprenkel ruim met olijfolie extra vierge en de gehakte peterselie. Serveer met de makreel, tomaat en snijbiet.