Skip to main content

Verse conchiglie met makreel, spinazie, rode peper en tomaat

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram cherrytomaten
  • 300 gram spinazie
  • 4 el peterselie
  • 4 gerookte makreelfilets

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olie om te bakken
  • olijfolie extra vierge
  • 400 gram verse pastaschelpen
icon package

Recept stappen

  1. Breng een flinke pan water aan de kook voor de conchiglie.
  2. Pel de knoflooktenen en hak fijn. Snij de rode peper in de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes.
  3. Snij de cherrytomaten in blokjes.
  4. Hak de peterselie grof.
  5. Verhit zachtjes olie in een diepe koekenpan of pan met diepe bodem, samen met de knoflook en de rode peper – zorg dat de knoflook niet aanbrandt, dan wordt deze bitter. Voeg de cherrytomaten toe en bak even kort mee (zodat de velletjes niet los gaan). Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  6. Haal met behulp van een vork de makreel van de huid en verdeel in kleinere stukjes. Roer bij de tomaat en spinazie.
  7. Kook de pasta gaar in 2 minuten.
  8. Giet de pasta af en besprenkel ruim met olijfolie extra vierge en de gehakte peterselie. Serveer met de makreel, tomaat en spinazie.