Skip to main content

Verse conchiglie met vegetarische gamba's, cherrytomaatjes, rode peper, lente-uitjes en rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 rode peper
  • 2 lente-ui
  • 50 gram rucola
  • 400 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 2 pakken vegetarische gamba's
  • 1 komkommer
  • 4 el peterselie
  • 400 gram conchiglie

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • naar smaak peper en zout
  • naar smaak citroensap
  • olijfolie om te bakken
  • simpele vinaigrette naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  3. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Snij de tomaatjes doormidden.
  4. Bak in een koekenpan de vegetarische gamba’s in wat olie totdat ze een beetje een knapperig korstje krijgen.
  5. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in maantjes. Maak aan met wat olie, azijn en peper.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Kook de pasta gaar in circa 2 minuten. Je hebt 125 gram pp gekregen, wij vinden 100 gram pp het lekkerst qua verhouding. Roer de gehakte peterselie en wat olijfolie erdoor.
  8. Bak in een andere koekenpan de tomaatjes even kort aan in wat olie. Voeg de knoflook, peper en een deel van de lente-uitjes toe. Schud een paar keer om. Voeg de gamba’s toe samen met wat zout en citroensap naar smaak. Meng de pasta erdoor. Roer een deel van de rucola erdoor.
  9. Garneer op het bord met nog wat rucola en de rest van de lente-uitjes. Serveer de komkommersalade erbij.