Verse fusilli met aubergine, salsa verde en een salade caprese

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Fusilli met aubergine, spinazie-notenpesto en salade van mozzarella di bufala en cherrytomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks aubergines
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 1 bosje peterselie
  • 10 gram munt
  • 4 el kappertjes
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella de bufala

In Huis

  • om te bakken (zonnebloem)olie
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snij de aubergines in Vlaamse frietformaat. Verwarm een ruime hoeveelheid (zonnebloem)olie in een grote koekenpan. Bestrooi de aubergine met oregano en bak lekker bruin en gaar. Eventueel in delen als het niet in de pan past. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm.
  3. Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Roer in de eerste minuut goed om plakken te voorkomen!
  4. Hak de peterselie, muntblaadjes en kappertjes fijn. Doe samen in een kommetje met de olijfolie extra vierge en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij de tomaat en mozzarella in plakken van 0.5 cm dik. Leg ze dakpansgewijs op een bordje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper (zie tip).
  6. Giet de pasta af en roer de aubergines er voorzichtig doorheen. Overgiet met de salsa verde. Serveer de salade caprese er los bij.
  7. We stoppen bewust geen basilicum in de Krat, omdat het blad slecht tegen de kou kan en snel verlept. Heb je een plantje staan? Dan is een blaadje op de mozzarella zeker een goed idee!