Skip to main content

Verse fusilli met aubergine, salsa verde en een salade caprese

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergines
  • 1 el overjarige kaas
  • 4 el basilicum
  • 4 el peterselie
  • 4 el kappertjes
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella de bufala
  • 400 gram verse fusilli

In Huis

  • om te bakken (zonnebloem)olie
  • 3 tl oregano
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1cm en daarna in repen van 1cm breed. Verwarm een ruime hoeveelheid (zonnebloem)olie in een grote koekenpan. Bestrooi de aubergine met oregano en bak lekker bruin en gaar. Eventueel in delen als het niet in de pan past. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm.
  2. Zet een ruime pan gezouten water op voor de verse pasta (1 liter per 100 gram pasta).
  3. Rasp 1 el (bij 4p) kaas. Hak de basilicum (bewaar een paar blaadjes voor de caprese), peterselie (ook de steeltjes) en kappertjes fijn. Doe samen in een kommetje met de olijfolie extra vierge en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de tomaat en mozzarella in plakken van 0.5 cm dik. Leg ze dakpansgewijs op een bordje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat blaadjes basilicum (het oog wil ook wat ;)).
  5. Doe de fusulli in de pan als het water goed kookt. Roer gelijk goed door om plakken te voorkomen. Kook de fusilli in 1,5 minuut al dente en giet af.
  6. Roer de aubergines voorzichtig door de pasta* en warm eventueel nog even door. Overgiet de pasta aubergine met de salsa verde. Serveer de salade caprese er los bij.
  7. Je kan eventueel wat pasta apart houden en grote eters wat extra geven. Wij hadden genoeg aan 300 gram (bij 4p) pasta. Net wat je lekker vindt!