Skip to main content

Verse linguine met garnalen, cherry tomaatjes, rode peper en lente ui

Vis

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 32 stuk(s) Grote garnalen
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 zakje(s) Rucola
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 pak(ken) Linguine

In Huis

  • 4 stuk(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan water aan de kook voor de linguine.
  2. Snij de rode peper in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Snij de lente ui in ringetjes. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Snij de tomaatjes doormidden.
  3. Verwarm in een wok wat olie. Voeg eerst de garnalen toe samen met de rode peper. Voeg dan de knoflook toe, hussel een paar keer om, dan vrij snel de tomaatjes en het grootste deel van de lente ui (bewaar wat voor garnering). De garnalen zijn gaar en klaar zodra ze roze zijn, dat duurt ongeveer 2-3 minuutjes. Maak op smaak met wat zout.
  4. Doe intussen de pasta in het water en kook in 2 minuutjes al dente. Giet af en knip eventueel in met een schaar zodat het makkelijker mengt. Meng de pasta bij de garnalen maar let op, doe niet meteen alles erbij! Kijk welke verhouding jij lekker vindt, het is namelijk best veel pasta. Bewaar evt. wat over is voor een andere keer.
  5. Meng op het laatst ook de rucola erdoor en maak af met wat druppeltjes olijfolie en flink peper.
  6. <br>Let op: je hebt elders deze week ook rucola nodig.