Skip to main content

Verse pasta met broccoli, rode ui en blauwe kaas saus

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 150 g Blauwe kaas
  • naar smaak Sla
  • 300 g Verse schelpjespasta

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Vinaigrette
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor het koken van de broccolistronken straks.
  2. Zet ook een ruime pan water met zout op voor de verse pasta.
  3. Snij de stronk van de broccoli en snij die in stukjes.
  4. Maak van de rest kleine roosjes.
  5. Doe de stukjes broccolistronk bij het kokende water en kook in ca. 6-8 minuten gaar.
  6. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  7. Fruit de ui zachtjes aan in een afsluitbare wok of hapjespan.
  8. Voeg de broccoliroosjes en de knoflook toe en hussel een paar keer om.
  9. Voeg 2 el water toe, dek af en laat in ca. 8-10 minuten zachtjes stomen tot knapperig beetgaar.
  10. Check tussendoor of het niet droog kookt en/of aanbrandt.
  11. Snij intussen de kaas in blokjes.
  12. Was de sla. Maak een simpele frisse vinaigrette naar smaak voor bij de sla.
  13. Kook de pasta gaar in ca. 2 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Giet af maar bewaar wat kookvocht.
  14. Giet de broccolistronkjes af en mix ze fijn met de staafmixer, met eventueel wat kookvocht van de pasta. Maak goed op smaak met peper en zout.
  15. Roer de blokjes blauwe kaas er doorheen zodat ze een beetje smelten.
  16. Als niet iedereen van blauwe kaas houdt kan je de blokjes ook los op tafel zetten.
  17. Roer de broccolisaus en de roosjes door de pasta. Roer nog wat olijfolie extra vierge erdoor en serveer direct met de sla.