Skip to main content

Verse pasta met verse tomaten, venkel en varkensworst

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 300 g Tomaten
  • 2 bakje(s) Verse fusilli
  • naar smaak Campagne bol

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 10 g Venkelzaad
  • 1 el Tomatenpuree
  • 100 ml Witte wijn
  • 10 g Verse dille
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Druk het vlees uit de worsten. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de venkel en de tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes aan. Tot de ui zacht begint te worden. Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten een beetje bruin.
  3. Voeg de venkel en het venkelzaad toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee, tot deze zoet begint te ruiken. Schenk de witte wijn erbij en laat verdampen.
  4. Voeg de tomaten en verse dille toe. Breng op smaak met peper en zout en laat ca. 15 minuten zachtjes stoven.
  5. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door de saus.
  6. Serveer met een stukje brood.