Verse pasta met zalm, dille en gegrilde venkel

Vis

  • Totale tijd 40 minuten
1502 Pasta Met Zalm Dille En Gegrilde Venkel

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 5 gram dille
  • 400 gram zalmfilet
  • 400 gram verse tagliatelle

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 1 bakje crème fraîche
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de venkelknollen, verwijder de kern en snij in dunne plakken van een halve centimeter.
  3. Hak de knoflook fijn. Doe de venkel met 4 el olijfolie, de knoflook, peper en zout in een ovenschaal en hussel goed, leg er wat takjes dille op en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  4. Begin als de venkel 15 minuten heeft gehad met de rest: snij de zalm overdwars in repen van ca 1 cm dik. Hak nog 2 takjes dille fijn.
  5. Zet een pan water op voor de pasta.
  6. Als de venkel bijna gaar is zet je een koekenpan op voor de zalm. Bak de zalm op de huidkant even aan (ca. 2 minuten) in 2 el olijfolie.
  7. Kook de verse pasta gaar (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  8. Voeg peper, zout, dille en een bakje crème fraîche bij de zalm en roer door de pasta. Serveer met de venkel.