Skip to main content

Verse pasta met zoetzure paprika, geitenkaas, basilicum en pijnboompitten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 stuk(s) Groene paprika
  • 1 krop(pen) Ijsbergsla
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 40 g Pijnboompitten
  • 200 g Geitenkaas (zacht)
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 3 el sap van een sinaasappel
  • 2 pak(ken) Verse pasta

In Huis

  • 3 teen Knoflook
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt 2 x sla nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Snij de paprika in vier of zes stukken, afhankelijk van de grootte. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) onder de gril gedurende ca. 15 minuten. Haal ze eruit als het vel zwart wordt en doe ze in een afgesloten plastic zak (bijv. een boterhamzakje). Laat afkoelen.
  3. 2. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  4. 3. Was en snij de ijsbergsla en de komkommer. Maak een simpele vinaigrette naar keuze en meng door de sla.
  5. 4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Let op, want ze kunnen snel verbranden.
  6. 5. Verkruimel de geitenkaas, doe de helft in een bakje en zet op tafel. Scheur de basilicum grof en zet ook in een bakje op tafel, net als de pijnboompitten.
  7. 6. Haal het vel van de paprika’s. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de knoflooktenen door midden en verwijder evt. het loofje. Pers de tenen uit en meng met de paprika, de balsamicoazijn en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
  8. 7. Kook de pasta gaar in 2 minuten.
  9. 8. Roer de andere helft van de geitenkaas en de olijfolie extra vierge door de pasta en roer de paprika erdoor. Laat iedereen zelf garneren met extra geitenkaas, basilicum en pijnboompitten en serveer met de frisse salade.