Verse ravioli van de Pastafabriek met groene asperges, witlof, prei, crème fraîche & hazelnotencrunch

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Verse ravioli van de Pastafabriek met groene asperges witlof prei creme fraiche hazelnotencrunch | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks prei
  • 3 stronkjes witlof
  • 400 gram groene asperges
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 bakje crème fraîche
  • 500 gram verse ravioli (venkel en venkelzaadvulling)
  • 40 gram hazelnotencrunch

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook (in de schil)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de prei in ringen en was grondig. Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de groene asperges en snij in stukken van 3 cm. Doe samen in een ovenschaal. Meng er olie, peper en zout door en leg de tenen knoflook (in de schil) ertussen. Bak ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Hussel halverwege.
  3. Hak de peterselie fijn en meng met de crème fraîche.
  4. Zet een grote pan gezouten water op voor de ravioli. Kook vanaf dat het water kookt in 4 minuten gaar. Roer in de eerste minuut even rustig door, om te voorkomen dat de ravioli’s aan elkaar plakken. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  5. Knijp de gepofte teentjes knoflook uit de schil en hak wat fijner. Meng met een lepeltje kookvocht en kneepje citroensap door de crème fraîche en vervolgens door de gare groenten. Breng op smaak met peper & zout.
  6. Roer voorzichtig de ravioli door de groenten. Bestrooi met de hazelnotencrunch en serveer.