Skip to main content

Verse tagliatelle met gemengde vis, knolselderij-pastinaakroom en kruidige bloemkool

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 tl venkelzaad
  • 1 stuks ui
  • 250 gram knolselderij
  • 150 gram pastinaak
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 el dragonblaadjes
  • 2 el krulpeterselie
  • 150 gram zure room
  • 500 gram gemengde vis
  • 400 gram verse tagliatelle

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Warm olie in een koekenpan of wok en bak de venkelzaadjes op zacht vuur. Snipper de ui en voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe.
  2. Zet een pan met water en zout op voor de bloemkool.
  3. Schil en snij de knolselderij en pastinaak in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui. Voeg het water toe en bak ca. 10 minuutjes op zacht vuur.
  4. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in kleine stukjes. Kook in 6-8 min beetgaar. Giet de bloemkool af en laat wat afkoelen.
  5. Zet een nieuw pannetje met water en zout (of gebruik het kookvocht van de bloemkool) op voor de tagliatelle.
  6. Hak de dragonblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Roer de helft van de dragon door de zure room.
  7. Maak een dressing van de rest van de dragon, alle peterselie, olijfolie extra vierge en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de bloemkool. Zet alvast op tafel.
  8. Roer de zure room door de knolselderij en pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg. Veeg de pan schoon en dep de vis droog met keukenpapier. Voeg zout en peper toe. Bak de in wat olie rondom bruin en net gaar.
  9. Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar.
  10. Serveer de pasta met de knolselderij-pastinaakroom en de stukjes vis en de bloemkool er los bij.