Skip to main content

Verse tagliatelle met romige spitskool, courgette en broodkruim

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks Boule nature (broodje)
  • 2 stuks sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 600 gram spitskool
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 2 stuks courgette
  • 400 gram verse tagliatelle
  • 120 gram overjarige kaas
  • 300 gram zure room
  • 1 blik witte bonen
  • 3 el peterselie
  • Romaine sla (optioneel)

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de boule nature (broodje) in kleine stukjes. Meng met de olijfolie extra vierge en 1 teen (bij 4p) gesnipperde knoflook. Kruid flink met peper en zout en spreid uit over een bakplaat. Schuif voor 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal eruit als het goudkleurig en crispy is.
  3. Breng een pan water met zout aan de kook voor de pasta.
  4. Snipper de sjalot. Snij de bleekselderij in stukjes.
  5. Verwarm olie in een flinke koekenpan en bak de sjalot en bleekselderij met wat peper en zout een minuut of vier. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij in fijne reepjes. Hak de rest van de knoflook fijn. Voeg de knoflook en spitskool toe, bak totdat de spitskool zacht is. Rasp de citroen (alleen het geel). Voeg de rasp en het citroensap toe en laat een paar minuten zachtjes sudderen met deksel.
  6. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Bak in een koekenpan of wok in wat olie op hoog vuur goudbruin.
  7. Kook de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Rasp de kaas en laat de bonen uitlekken. Hak de peterselie fijn. Voeg de zure room, witte bonen en courgette bij de spitskool en warm even door. Voeg de pasta toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Schep op de borden en bestrooi met het broodkruim, wat gehakte peterselie en de overjarige kaas. Serveer er eventueel wat Romaine sla bij.
  9. je hebt wat extra broodjes gekregen. Bak 10 min af in een voorverwarmde oven (200 graden). Snij in plakjes en dip in wat olijfolie extra vierge. Je kan ze ook voor de lunch bewaren. Bijv. met een gekookt eitje, een blaadje sla, wat overjarige kaas en fijngehakte peterselie.