Skip to main content

Verse tagliatelle met romige spitskool en broodkruim

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Desembolletje
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 600 g Spitskool
  • 2 el Citroensap
  • 2 tl Citroenrasp
  • 400 g Verse tagliatelle
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • naar smaak Peterselie
  • naar smaak Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teen Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het witte bolletje in plakjes en snij of scheur dan in kleine stukjes. Meng het met de olijfolie extra vierge en 1 teen (bij 4p) gesnipperde knoflook. Kruid flink met peper en zout en spreid uit over een bakplaat. Schuif voor 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal eruit als het goudkleurig en crispy is.
  2. 2. Snij de rest van de benodigde knoflook fijn en snipper de sjalot. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij in fijne reepjes. Zet alvast een pan water op voor de pasta.
  3. 3. Verwarm een beetje olie in een flinke koekenpan en voeg de sjalot toe. Bestrooi met zout en peper en bak een minuut of vier. Voeg dan de knoflook en de spitskool toe en bak totdat de spitskool zacht is. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en laat een paar minuten zachtjes sudderen met deksel.
  4. 4. Kook de pasta in 2-3 minuten gaar. NB. Wij vinden 100 gram pp ruim voldoende, in de verpakking zit echter meer!
  5. 5. Rasp de parmezaan. Voeg de crème fraîche bij de spitskool en roer goed door. Voeg de pasta toe en meng. Schep op de borden en bestrooi met het broodkruim, wat gehakte peterselie en de parmezaan.
  6. <br>Let op: je hebt vaker desembolletjes en citroen nodig deze week.