Skip to main content

Vietnamese biefstuk-spinazie soep

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 250 g runderreepjes
  • 2 stuk(s) sjalot

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 el vissaus
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el citroensap
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 tl kristalsuiker
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Was de spinazie. Blancheer de spinazie een paar seconden in een pan met kokend water. Spoel meteen af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Doe de biefstukreepjes samen met de sjalotten, knoflook, een eetlepel vissaus, een paar druppels citroensap en wat versgemalen peper in een kom en laat minstens een uur marineren.
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de overgebleven vissaus, het citroensap, de suiker en de fijngesneden peper toe.
  4. Voeg de spinazie en de gemarineerde reepjes biefstuk toe en breng weer aan de kook.
  5. Doe er nog wat versgemalen peper over naar smaak en dien meteen op.