Vietnamese gehaktballetjes
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram kipgehakt (Vietnamees gekruid)
- 0.5 stuks ei
- 2 stuks lente-ui
- 1 stuks rode peper
- 0.5 bosje koriander
In Huis
- 1 el (Thaise) vissaus
- 1 el suiker
- 1 teentje knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el pinda
- 2 el rijstazijn
- 2 el azijn
- een kneepje limoensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Kneed het gehakt met het ei. Rol hier kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes bruin.
- Meng intussen de Thaise vissaus, suiker, knoflook, rode peper, limoensap, rijstazijn en azijn samen tot de suiker is opgelost.
- Snij de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof.
- Leg de balletjes op een bord en bestrooi met de koriander, pinda’s en eventueel wat lente-ui.