Skip to main content

Vietnamese gehaktballetjes met pikante saus, rijst en geroerbakte spinazie

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Korianderblad
  • 2 el Water
  • 1 el Limoensap
  • 400 g Spinazie

In Huis

  • 400 g Witte rijst
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gember + Rode peper
  • 2 el Vissaus
  • 1 tl Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
  • 200 ml Hoisinsaus
  • 2 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Kook de witte rijst om te serveren.
  2. Doe het gehakt samen met de ui, de helft van de rode peper, knoflook, geschilde gember, vissaus en honing in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Puls enkele keren zodat alles mooi fijngehakt en gemengd wordt.
  3. Maak je handen nat en rol er balletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Doe het deksel op de pan en laat ca. 7 minuten garen op laag vuur. Bestrooi vlak voor het serveren met korianderblaadjes.
  4. Maak terwijl de balletjes garen de saus door de hoisin saus, sojasaus, de andere helft van de vissaus, water en limoensap te mengen samen met de andere helft van de rode peper en wat korianderblaadjes.
  5. Maak de spinazie. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Breng op smaak met wat zout.
  6. Serveer de gehaktballetjes met de saus, witte rijst en de spinazie.